Zo goedkoop mogelijk rood staan

Rood staan, dat is niet goedkoop. Er is echter wel zoiets als goedkoper of zo goedkoop mogelijk. Want wie vergelijkt die bespaart en wie bespaart is goedkoper uit. Dat is het ons allemaal om te doen. Zo zijn we in Nederland en dat willen we graag zo houden. We letten graag op de centen. Op onze website vind je in het algemeen veel tips om te besparen, maar besparen op rood staan is een van de weinige onderdelen waar niet iedereen aan denkt. De meeste mensen kunnen rood staan en als je dat kunt dan is dat al gauw mogelijk tot 1000 euro. Dat is een hoop geld, zeker als je het terug moet betalen aan de bank. De rente die wordt berekend over de rood stand is niet mis. Het kan dan ook geen kwaad om uit te zoeken waar je zo goedkoop mogelijk rood kunt staan.

Hoe werkt rood staan?

Rood staan is te vergelijken met een doorlopend krediet. Je kunt extra geld opnemen wanneer je eigen saldo niet toereikend is. Echter is rood staan veel duurder dan een doorlopend krediet en is er geen looptijd verbonden aan rood staan. Je kunt natuurlijk niet eeuwig in de min op je rekening staan, maar je kunt zolang je de optie in hebt gesteld meer geld opnemen dan dat je op je rekening hebt staan. Wanneer je in de min komt te staan dan schiet de bank het bedrag dat je tekort komt voor. Over dat bedrag betaal je rente en hoe hoog die rente is hangt af van de bank, maar ook van jouw financiële situatie. Als je goed verdiend zul je meer rood kunnen staan en zul je daar waarschijnlijk minder rente over moeten betalen dan wanneer je minder verdiend. Het is tevens afhankelijk van je reeds lopende kredieten. Kon je al rood staan voordat je een andere lening af had gesloten? Dan hoef je je daar wellicht geen zorgen over te maken.

Waar let je op?

  • Hoe hoog is de rente die je betaald over het bedrag dat je rood staat?
  • Wanneer en hoeveel moet je aflossen als je rood staat?

Vergelijk de diverse rentetarieven van de banken om te bekijken waar je zo goedkoop mogelijk rood kunt staan. Wil je echter wat vaker geld achter de hand hebben en wellicht wat meer? Dan is het verstandig te kijken naar een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet ben je voordeliger uit én kun je flexibeler aflossen. Voor meer informatie over een doorlopend krediet ga je naar deze website.