Hoe bespaar ik geld?

Het valt tegenwoordig voor veel mensen niet meer om rond te komen, en daarom vragen velen zich af hoe ze gemakkelijk geld kunnen besparen. Eigenlijk kan dat best simpel zijn. Met een paar simpele tips, kunt u maandelijks wellicht een flink bedrag besparen.

Geld besparen

geld besparenU kunt op uw vaste lasten veel geld besparen door te letten op een paar kleine punten. Als u bijvoorbeeld spaarlampen of LED-lampen koopt, dan verbruikt u veel minder elektriciteit dan met gloeilampen. Hoewel het aankoopbedrag hoger ligt dan van een gloeilamp, is het wel veel minder duur in verbruik, en is de levensduur van deze moderne lampen ook nog eens veel groter. Goede isolatie in uw huis kan natuurlijk veel stookkosten besparen. Maar als u simpelweg de ramen, luikjes en ook nog eens de gordijnen ’s nachts dicht doet, blijft de warmte ook al veel beter hangen. Ook de verwarming wat vroeger op de avond uitzetten, kan al veel stookkosten besparen.
Indien u beschikt over een nachttarief voor de elektriciteit, valt het aan te raden om uw wasjes ’s nachts te laten draaien. En dan natuurlijk nog het liefst met een wasmachine met een A-label. Maar ook een wasdroger kost veel stroom, terwijl u voor enkele luttele euro’s een wasrekje en/of een drooglijn kunt kopen. Het is misschien wat minder luxueus, maar u kunt er wel veel geld mee besparen.
U kunt uzelf bovendien aanleren om uw elektrische apparaten na gebruik helemaal uit te schakelen, i.p.v. op stand-by te zetten. Ook telefoonladers en andere adapters trekken nog steeds stroom, als u die nadien in het stopcontact laat zitten, dus haal deze er uit als u wilt besparen.
Indien u in een huis woont dat eigenlijk “te groot” is voor uw gezinssituatie (bijvoorbeeld met een aantal extra kamers die u eigenlijk niet nodig heeft), kunt u natuurlijk kijken voor een kleiner huis, met een lagere huur, of met lagere hypotheekkosten. Waarom zou u niet besparen op deze extra kosten, als u deze kamers toch niet gebruikt?
U kunt tevens kijken of u misschien geld zou kunnen besparen op uw verzekeringen en belastingen, bijvoorbeeld voor uw auto. Een lichtere en/of zuinigere auto kost veel minder qua wegenbelasting en autoverzekering.

Besparen op overige uitgaven
Supermarkten kunnen onderling enorm verschillen in hun prijzen, dus ook op uw boodschappen kunt u veel geld besparen. Als u voor een hele week boodschappen gaat doen, en u koopt alleen nog maar de huismerken, dan zult u zien dat dit erg veel geld zal besparen.
Daarnaast kunt u ook veel geld besparen door uw kleding te kopen bij winkels met tweedehands kleding. Hier wordt alleen maar kleding verkocht dat nog steeds in goede staat verkeert, en het wordt bovendien voorafgaand aan de verkoop goed gereinigd. En als u meerdere kinderen heeft, kunt u natuurlijk ook de kleren van het oudste kind bewaren, totdat het jongere broertje of zusje het past.
En ten slotte kunt u ook geld besparen op speelgoed, bijvoorbeeld door het tweedehands te kopen.