Geld besparen op vaste lasten

Als u geld wilt besparen, dan is het een goed idee om te kijken naar uw vaste lasten. Het leven is tegenwoordig duur zat, dus het is zonde om te veel geld uit te geven aan zaken waar u eigenlijk op zou kunnen besparen. Besparen op vaste lasten kan vrij eenvoudig. De hypotheeklasten, of de maandelijkse huur vormen voor velen het grootste kostenplaatje. Maar ook energierekeningen en de boodschappen kosten vaak veel geld. En dan moeten ook nog de diverse belastingen en verzekeringen betaald worden. Gelukkig zijn er veel manieren om op veel van deze uitgaven te besparen.

Besparen op woonlasten
Geld besparen op vaste lastenNiet iedereen heeft de juiste hypotheek voor hun individuele situatie. Het kan daarom nooit kwaad om eens met een hypotheekadviseur te gaan praten, zodat u erachter kunt komen of u hier geld op kunt besparen. Indien u een huurwoning heeft, realiseert u zich dan alstublieft dat er veel mensen in Nederland geen huurtoeslag aanvragen, terwijl ze daar wel recht op hebben. Stelt u eens voor wat een bedrag u kunt besparen als u deze toeslag ontvangt!
Indien u in een huis woont dat eigenlijk “te groot” is voor uw gezinssituatie (bijvoorbeeld met veel extra kamers die u eigenlijk niet nodig heeft), kunt u natuurlijk kijken om te verhuizen naar een kleiner huis, met een lagere huur. Waarom zou u niet besparen op deze extra huurkosten, als u deze kamers toch niet gebruikt?
Ook op de energiekosten (gas, water en licht) valt veel te besparen. U kunt zuinige lampen plaatsen (bijvoorbeeld spaarlampen, of LED-lampen), en u kunt ook stroom besparen door de lampen weer uit doen als u zich niet langer in een bepaald gedeelte van het huis bevindt. U kunt elektrische apparaten helemaal uitschakelen, i.p.v. op stand-by te zetten. Maar ook telefoonladers en andere adapters trekken nog stroom, als u die nadien in het stopcontact laat zitten.
Als u wilt besparen op uw gasverbruik, kan het gunstig zijn om uw huis goed te isoleren, bijvoorbeeld met isolatiemateriaal in de gevels, of met dubbelglas. Tevens kunt u stookkosten besparen, door ’s avonds de verwarming niet pas uit te schakelen als u al naar bed gaat. U kunt dit ook reeds enkele uren van tevoren doen, en dan kunt u eventueel nog even lekker knus met een warm kopje thee en een fleecedeken op de bank blijven zitten. Zo is het besparen op vaste lasten ook nog eens erg leuk.

Besparen op vaste lasten

Supermarkten kunnen onderling enorm verschillen in hun prijzen. Veel mensen kopen altijd de A-merken, terwijl er ook niks mis is met de huismerken. Als u voor een hele week boodschappen gaat doen, en u koopt alleen nog maar de huismerken, dan zult u zien dat dit erg veel geld zal besparen. De vraag die u uzelf kunt stellen is, of de A-merken dit verschil in bedrag echt wel waard zijn.
En ten slotte kunt u kijken of u misschien minder zou kunnen gaan betalen voor uw verzekeringen en belastingen, bijvoorbeeld voor uw auto. Een lichtere en/of zuinigere auto kost veel minder qua wegenbelasting en autoverzekering. Kortom: veel geld besparen kan echt heel makkelijk zijn.