Geld besparen op lampen en verlichting

Met de ontwikkelingen van de laatste jaren kunt u enorm veel geld besparen bij de aanschaf van lampen en verlichting. Allereerst door te kiezen voor energiezuinige lampen en op de tweede plaats door online de prijzen te vergelijken van de verschillende webshops in lampen. Lampen online is een webshop met een zeer divers aanbod tegen scherpe prijzen.

Alternatieven voor de gloeilamp

Met het verbod op de gloeilamp moeten we op zoek naar sfeervolle alternatieven. De mogelijkheden die we hebben zijn halogeenlampen, spaarlampen en led lampen. Qua kleur van het licht komen halogeenlampen het meest in de buurt van gloeilampen, geven een warme sfeervolle kleur en zijn meestal dimbaar met een eenvoudige dimmer. Zijn niet het meest energiezuinig maar wel voordelig in aanschaf.

Spaarlampen zijn wel weer stuk energiezuiniger dan bv. halogeen maar standaard niet dimbaar en qua kleur worden spaarlampen als koel en kil omschreven. De aanschafprijs is vaak hoger dan bij halogeen maar ze gaan dan ook vaak stukje langer mee waardoor u ze minder vaak hoeft te vervangen.

Led lampen zijn de meest energiezuinige lichtbronnen die er momenteel te krijgen zijn, een veelgebruikte GU10 halogeenlamp met een lichtopbrengst van 35W kan nu al vervangen worden voor een 4W GU10 led lamp van Philips. Qua branduren zeer zeker stukken voordeliger, gemiddeld 2000 uren voor de halogeenlamp ten opzichte van 25.000 gemiddeld te verwachten branduren voor de led variant. Dan nog rekening houden met het gemiddelde verbruik op alle branduren, 2000 uren x 35W = 70.000W, de led lamp verbuikt in dezelfde tijd slechts 8.000W. En dan is de halogeen GU10 al weer aan vervanging toe. Enige nadeel van de led variant ten opzichte van de halogeen lamp is de aanschafprijs, u betaalt gemiddeld zo’n 18 euro voor een 4W dimbare led lamp GU10 ten opzichte van slechts 3,50 euro voor een halogeenlamp, die standaard al dimbaar is.

U ziet dat er voldoende mogelijkheden zijn voor het vervangen van uw gloeilampen, aan uzelf om te bepalen wat u het beste vindt passen. Ons advies is om te kiezen voor energiezuinige spaarlampen als de verlichting lang brandt en weinig schakelmomenten kent. Bijvoorbeeld met buitenverlichting die u ‘s avonds aan doet en pas ‘s morgen weer uitschakelt.

Wil je weten wat de actueele oud oud ijzer prijs is kijk dan op http://oud-ijzerprijs.com/. Deze website heeft een mooi overzicht van de verschillede soorten metaal en wat de prijs per kilogram is. Op oud-ijzerprijs.com kan je de oud ijzer prijs berekenen, dit met een speciale reken tool.

Voor een compleet en voordelig assortiment lampen, kijkt u dan op www.lampenonline.com