Besparen op zorgverzekering

Elke Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. In dit artikel bekijken wij de mogelijkheden om te besparen op zorgverzekering. Er zijn namelijk tientallen partijen waar je een zorgverzekering kunt afsluiten. Welke zorgverzekeraar is nu voordelig en betrouwbaar? Wij zullen bekijken met welke punten je rekening dient te houden als je een zorgverzekering afsluit bij een bepaalde partij.

Besparen op zorgverzekering

Verschillende zorgverzekeraars

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars die een zorgverzekering aanbieden. Sommige zorgverzekeraars zijn groot en hebben veel klanten, andere zorgverzekeraars zijn daarentegen relatief klein en onbekend. Een grote en bekende partij hoeft niet per se beter te zijn dan een kleine onbekende zorgverzekeraar. Het voordeel van internet is dat je kunt lezen wat anderen van een bepaalde partij vinden. Je kunt reviews en ervaringen opzoeken van een bepaalde verzekeraar. Op die manier kom je te weten wat andere mensen ervaren. Zijn de reacties erg negatief bij een bepaalde verzekeraar dan raden wij je aan om die over te slaan. Als een partij veel positieve reviews heeft dan kun je gaan kijken naar de kosten. Is het een dure club of betaal je weinig? Besparen op zorgverzekering neemt dus wel wat tijd in beslag.

Eigen risico

Standaard is het eigen risico 165 euro. Dit betekend dat je 165 euro moet betalen als je bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis moet ondergaan. De rest wordt betaalt door je verzekeraar. Het eigen risico kun je ook verhogen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eigen risico te verhogen naar 500 euro. Wat voor voordeel heeft dit dan zul je wel denken? Het grote voordeel is dat je korting krijgt op je maandelijkse premie. Bij sommige partijen loopt deze korting op tot wel 25 euro per maand als je het eigen risico op maximaal zet. Het nadeel is natuurlijk wel dat je flink moet betalen als je wat overkomt. Hier moet je wel rekening mee houden als je wilt besparen op zorgverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Via het internet zijn er diverse websites te vinden waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken. Je kunt dan precies zijn hoeveel je moet betalen bij een bepaalde partij. Ook kun je vaak lezen wat andere mensen vinden van een bepaalde partij. Sommige mensen zullen erg negatief zijn, anderen weer heel positief.

Hoe besparen op zorgverzekering?

Op welke manier kun je nou geld besparen op zorgverzekering? Stap 1 is het opzoeken van een vergelijkingssite en het bekijken van de verschillende premies. Zoek een verzekeraar uit met een lage premie. Stap 2 is het nagaan van de betrouwbaarheid van deze partij. In hoeverre is de partij betrouwbaar? Zoek op de naam van de partij + ervaringen of + reviews in Google. Je krijgt dan een hoop meningen te zien van mensen die hun zorgverzekering bij die partij hebben lopen. Zijn veel reacties negatief, dan kun je op zoek gaan naar een andere zorgverzekeraar met een lage premie. Herhaal stap 1 en 2 net zo lang totdat je een partij hebt gevonden met een scherpe prijs en goede reviews.

Heel erg veel succes bij het vinden van een goedkope zorgverzekering en een betrouwbare partij! Het zou jammer zijn als je teveel geld betaalt voor je zorgverzekering. Besparen op zorgverzekering is totaal niet moeilijk, je moet er alleen even wat moeite voor doen.