Besparen op webhosting, ga voor goedkope hosting!

Als je van plan bent om een eigen blog of website voor je hobby te bouwen dan kan je best even goed vergelijken waar je nu het beste webhosting kan bestellen. Er zijn namelijk heel wat bedrijven op de markt die dit aanbieden tegen verschillende prijzen. Wat je best kan doen is op vergelijking websites zoals webhostingtop10.be bekijken, en op zoek gaan naar een hosting bedrijf met een goede review die betaalbaar is.

Goedkope hosting is niet slecht!

Vele mensen zeggen dat je op hosting niet moet besparen en gaan voor een duurder bedrijf, je zult dan een betere kwaliteit krijgen. Niets is minder waar natuurlijk, de kwaliteit van de webhosting is niet persé gelinkt aan de prijs van het hosting pakket. Zo kost een domeinregistratie bij bedrijf A €20,00 per jaar, en bij bedrijf B kost dit €5,00 per jaar. Er zit geen verschil tussen de 2 domeinnamen maar je betaald wel meer bij bedrijf A. Focus je daarom vooral op reviews om te bepalen of een hosting provider goed is of niet. Kijk ook naar de periode dat de provider al actief is. Nieuwe hosting providers zijn vaak minder betrouwbaar, je zit veiliger als je bij een partij gaat die al enkele jaren bestaat.

Waar zit het prijsverschil dan?

Bij domeinnamen is er geen verschil. Of je nu €5,00 of €20,00 betaald voor een domeinnaam, je krijgt exact hetzelfde.

Bij hosting pakketten zit het verschil vaak in persoonlijke ondersteuning. Bij de duurdere hosting providers kan je al eens bellen omdat er iets niet werkt en dan zal de provider dit zo snel mogelijk voor je oplossen. Bij de goedkopere bedrijven zit je vaak in een wachtrij aangezien ze ook veel meer klanten hebben. Het kan dan dus ook iets langer duren eer je geholpen wordt met je probleem.

Conclusie

We raden iedereen die een blog of een hobby website wilt online plaatsen om een goedkope provider te kiezen zodat je kan besparen op je hosting. Als je een bedrijfswebsite wilt laten hosten, dan is een zeer snelle support niet overbodig en kan je dus beter kiezen voor een iets duurdere partij. Bekijk de mogelijheden shoptrader.nl