Besparen op verzekeringen

Soms betaal je veel te veel voor verzekeringen, betaal minder. Daarom geven wij je in dit artikel enkele tips om na te gaan of je geld kunt besparen op verzekeringen. Eigenlijk kun je deze tips toepassen op alle soorten verzekeringen. Verzekering zoals een zorgverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering, autoverzekering en opstalverzekering. Er zijn eigenlijk twee eenvoudige stappen om na te gaan of je geld kunt besparen op een bepaald verzekering.

De eerste stap is het achterhalen van de premie die je op dit moment betaalt voor je verzekering. Betaal je per maand, per kwartaal of per jaar en hoeveel betaal je precies? Als je dit weet kun je het bedrag per maand opschrijven. Zo kun je al snel en makkelijk besparen op verzekeringen.

Besparen op verzekeringen

De tweede stap is het vergelijken van de premie per maand. Op het internet zijn tientallen vergelijkingssites te vinden. Je kunt dan verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken. Deze websites laten dan zien hoeveel premie je moet betalen bij een bepaalde partij. Op het moment dat je gaat vergelijken zie je hoeveel je op dit moment en betaalt en hoeveel je bij een goedkopere partij kwijt bent. Als je al verzekerd bent bij de goedkoopste partij dan kun je helaas niet besparen op verzekeringen. Zijn er goedkopere partijen dan je huidige partij dan is het misschien een idee om over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Je moet dan wel nagaan of de verzekeraar betrouwbaar is. Dit kun je doen door recensies te lezen over de partij. Vaak kun je deze recensies vinden via internet. Als een verzekeringsmaatschappij veel positieve recensies heeft dan is het raadzaam om over te stappen naar deze partij. Je betaalt dan minder en zit bij een betrouwbare club.

Veel succes bij het besparen op verzekeringen. Je kunt twee stappen die wij hebben behandeld in dit artikel toepassen op elke verzekering die je op dit moment hebt lopen. Als je overstapt naar goedkope en betrouwbare partijen dan kun je hiermee honderden euro’s per jaar besparen.