Besparen op gas en elektriciteit

Helaas zijn er nog heel erg veel Nederlanders die elke maand teveel betalen voor hun gas en elektriciteit. In dit artikel bekijken wij hoe je geld kunt besparen op gas en elektriciteit. Als het goed is kun je na het lezen van die artikel ook geld besparen.

Er zijn eigenlijk 3 eenvoudige stappen als je geld wilt besparen op gas en elektriciteit. De eerste stap is het opzoeken van een vergelijkingssite. Je kunt op basis van je postcode / huisnummer en verbruik zien hoeveel je moet gaan betalen bij een bepaalde leverancier. Als je gaat vergelijken zul je een groot aantal leveranciers te zien krijgen. Er zijn namelijk tientallen aanbieders van gas en elektriciteit. Besparen op gas en elektriciteit is dus kinderlijk eenvoudig.

Besparen op gas en elektriciteit

De tweede stap is het bekijken van de kosten per maand bij de verschillende leveranciers. Als je een leverancier hebt gevonden die goedkoper is dan je huidige leverancier dan kun je gaan kijken of het wel een betrouwbare partij is. Wij zijn dan aangekomen bij stap drie. Als je gaat kijken naar de betrouwbaarheid van een leverancier dan kan dit via internet. Je kunt namelijk nagaan wat andere mensen vinden van een bepaalde leverancier. Heeft de partij veel tevreden klanten of zijn de klanten allemaal boos en willen ze overstappen. Als 9 van de 10 recensies over een bepaalde leverancier positief zijn dan heb je te maken met een betrouwbare partij. Vind je veel negatieve recensies, dan raden wij je aan om je gas en elektriciteit niet bij die partij onder te brengen. Een goed alternatief is het vergelijken van energietarieven. Je kunt heel makkelijk energie vergelijken op deze website en daarmee snel zien of je kunt besparen op gas en elektriciteit.

Nu je weet hoe je geld kunt besparen op gas en elektriciteit kun je aan de slag. Let wel op de kleine lettertjes bij de leveranciers. Op de vergelijkingssites worden deze meestal niet weergegeven. Ook kun je te maken krijgen met bijvoorbeeld eenmalige kosten. Vaak worden deze niet meegenomen in het maandelijkse bedrag dat je moet betalen. Zet alle gegevens en bedragen goed op papier zodat je een duidelijk overzicht hebt van de kosten. Veel succes bij het besparen op gas en elektriciteit!