Besparen op een nieuwe computer

Als je van plan bent om een nieuwe computer te kopen dan moet je eerst goed nagaan wat je wilt kopen. Waar wil je de computer voor gaan gebruiken? Alleen voor tekstverwerking of wil je er ook zware games op gaan spelen? Als je dit hebt bepaalt kun je op zoek gaan naar een nieuwe computer. In dit artikel bekijken wij hoe je kunt besparen op een nieuwe computer.

Hardware

Er is veel hardware te koop, het binnenste van de computer. Een computer kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken de computer alleen om één keer per week de mail te controleren. Andere mensen doen elke dag weer zware games op de computer. De hardware van de computer is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Als je geen spelletjes speelt heb je bijvoorbeeld geen zware videokaart nodig. Dit kan al honderden euro’s schelen. Het is zonde om een dure computer te kopen met de beste videokaart als je geen games speelt. Dat is dan namelijk weggegooid geld.

Vergelijken

Als je eruit bent wat voor computer je precies nodig hebt dan kun je gaan vergelijken. Je kunt enkele computer winkels binnenstappen en aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe computer. Vertel dan ook direct waar je de nieuwe computer voor wilt gaan gebruiken. De verkoper kan dan aangeven wat een geschikte computer voor je is. Vraag om een brochure waarin alle gegevens vermeld staan en ga weer naar huis. Thuis kun je nagaan bij welke computerwinkel je de beste computer kunt krijgen voor het minste geld. Op die manier kun je geld besparen op een nieuwe computer.

Showmodel

Soms staat er in een winkel een showmodel te koop. Vaak zijn deze showmodellen goedkoper dan computers die nieuw verpakt in een doos zitten. Je krijgt natuurlijk wel de gewone garantie op een showmodel. Eigenlijk heeft het dus geen nadelen ten opzichte van een computer in een doos. Een showmodel kan al gauw tientallen euro’s goedkoper zijn dan een computer in een doos.

BTW vrij

Bij sommige winkels komen regelmatig BTW vrije dagen ter sprake. Je kunt dan zogenaamd BTW vrij willen. Natuurlijk moet je gewoon BTW betalen over het product, er geldt echter een korting van 21%, Vaak kun je op dat soort moment een computer veel goedkoper aanschaffen dan bij de concurrent waar de 21% korting niet geldt.

Wij wensen je veel succes bij het vinden van een nieuwe computer tegen een scherpe prijs. Middels dit artikel hebben wij je enkele tips gegeven om te besparen op een nieuwe computer. Er zit vast wel een tip bij waarmee jij kunt besparen op een computer.